Malmö 28:e februari

Petra fortsätter med Drottning Silva look a like tävlingen. Nej Petra klär inte i balklänning även om den lila färgen klär henne. Däremot gör hon i övrigt ett bra jobb även om jag aldrig tyckt att Petra är naturlig utan hon känns lite påklistrad.


Helt klart är detta den sämsta omgången detta år! Samtidigt så tror jag AIKA som är på plats upplever den helt annorlunda då hon hör allt live.
LYCKANS OST HON ÄR!

  


1. Agnes - "Love Love Love"  ++

                  Inte ens förpackad i guldfodral och med innehållet Love Love Love så får detta mig att vilja lägga min röst på Agnes. sikta


2. Star Pilots - "Higher" +++

                  Fräck dans & bra sång! Men jag känner igen refrängen någon stans ifrån? Mmm..


3. Susanne Alfvengren - "Du är älskad där du går" +

                  Även om jag älskar hennes röst så vet jag inte om det bara är så att låten är kass eller att det återigen är för mycket 80-tals Pling i låten.


4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - "Killing Me Tenderly" ++

                  Nja, jag är inget stor Anna fan. Dessutom tyckte jag det såg knäppt ut när den ena hade svarta strumpbyxor och inte den andra. Låten var väl så där varken eller i min smak.


5. Thorleifs - "Sweet Kissin' In The Moonlight" -

                  Jag är faktiskt av den inställningen att dansbandsmusik är helt okey och kan till och med vara bra. Men här kommer den här säsongens första - poäng! Länge sedan jag hört något dåligare än detta!! Om jag kritiserar Pling för hennes 80-tal så är det här tidigt 70-tal! U R K


6. Sarah Dawn Finer - "Moving On" ++++

                  Hennes röst berör och rör. Trots att denna är aningen sämre än hennes förra Melodifestival hit så lär den spelas på radion och hennes röst lyfter vad som helst från marken


7. Next 3 - "Esta noche" +

                  Nja, den här går helt bort för min del även om en bit av refrängen rycker så räcker det inte! Kanske är det helt enkelt så att jag själv blivit för gammal får sådan här musik!


8. Malena Ernman - "La voix" +

                  Känns som temat är provat i tidigare Melodifestivaler och då med bättre blandning av sång och opera. Nej tyvärr faller inte detta mig i smaken. Så hon kan ta sina svarta fåglar och flyga med sin sorg någon annan stans.



Delfinal 3 - Leksand 21:a februari

Leksand 21:a februari

Äntligen så har Pera Mede en klänning som klär henne (om hon bara kunde klippa bort släpet så vore det perfekt). Är det någon mer än jag som tycker Petra är en kopia av den kvinnliga Christer Lindarw

Detta var den jämnaste omgången hittills och det skall bli roligt att se vilka finalisterna blir. Här kommer mina kommentarer.

  

1. Velvet - "The Queen"  +++

            Som en Barbie kom hon ur sagornas värld. Fräck show med bra låt! Tyvärr känner jag inte någon speciellt utan låten är bara bra.


2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - "I Got U"  +++

            Fräckt sound och fräcka röda kläder med fräck kvinnlig trummis och ni det är inte sista gången vi hör denna låt. Tyvärr inget Mello sound för mig J


3. Molly Sandén - "Så vill stjärnorna" +++

            Så återigen en gammal avdammad Pling låt. Tyvärr måste Pling följa med sin tid och utveckla sin text och musik. Till slagervärlden är det bara att beklaga att Pling inte annat kan göra utan får snällt lämna över stafett pinnen till G:son.  Trots detta gör Molly detta helt underbart och trovärdigt. Med sin utstrålning fångar hon min uppmärksamhet.


4. E.M.D. - "Baby Goodbye" ++++

            Här var det show men killar om ni går till final i Globen vill jag se er vit klädda.

            Gillade låten och den fick mig att svänga med.


5. Mikael Rickfors - "Du vinner över mig!" +++

            Hyfsad låt med hyfsat framträdande men det räcker inte ända fram. Lär inte bli någon plats i Globen för Rickfors


6. Maja Gullstrand - "Här för mig själv" +++

            Annorlunda och tilltalande från Maja som jag tyvärr inte tror tar dig till Globen.


7. Sofia - "Alla" +++

            Här har vi EN typiskt Eurovision Song Contest låt - som JAG INTE GILLAR!


8. BWO - "You're Not Alone" +++

            Vad hände här. Är min förväntningar för stora eller...


Delfinal 2 - Skellefteå 14:e februari

Återigen så lyckas Petra med att välja fel klädsel. Läste hon inte min blogg förra veckan, eller...

Först tänkte jag bara wow vilken snygg topp... sen kom klänningen - not not not. Toppen hade varit snygg till byxor och vill hon nu så gärna ha klänning kunde hon ha klippt av den ovanför knäet och skippad borden då hade det blivit en kalas blåsa.

  

Skellefteå bjöd dock på ett starkare startfält än förra veckan!!

  

Skellefteå 14:e februari:


1. Lili & Susie - "Show Me Heaven" +++

Fräschare nu än aldrig förut! De fick mig inte ända till himlen men GIMMI GIMMI MER!

För mig är detta typiskt MELLO


2. Lasse Lindh och Bandet - "Jag ska slåss i dina kvarter" ++

Musiken tar mig 20 år tillbaka i tiden. Sitter i en sliten skinn väst med en flaska rödvin och lite ost i Vitabergsparken och drömmer om att stå på barrikaderna och slåss för rättvisa och de svagare. När låten tystnar och min ömmande rygg gör mig påmind om att jag närmare 40 släpps magin och verkligheten gör sig påmind.


3. Jennifer Brown - "Never Been Here Before" +

Ytterligare en artist som lyckas förstöra en göra snygg topp genom att välja fel färg. TÄNK om toppen varit röd!!! Låten är okey men jag känner INGET ALLS... Det är ett måste för en Mello låt oavsett om man tycker den är bra eller dålig så måste man tycka. Jag kände bara jaha.


4. H.E.A.T - "1000 Miles" ++

BRA LÅT! Även om Hard Rock inte är min genre så gillar jag text och musik. Tyvärr är det helheten som döms i denna tävling och för dessa grabbar är nog inte detta rätt festival. Det återspeglas i betygsättningen. Kan inte låta bli att fundera hur denna låt hade slagit om Jan Johansen sjungit den...


5. Markoolio - "Kärlekssång från mig"  ++

Oskuldsfull och klädd i min favoritfärg RÖTT, like!!!

Det här är en riktig fin balad med fyndig text. Tyvärr håller den inte måttet i Melodifestival och det är med sorg i hjärtat jag är tvungen att inte ge honom högre betyg.


6. Amy Diamond - "It's My Life" ++++

Låten är helt okey och vi har inte hört den för sista gången. Med hennes rena röst, proffsiga utstrålning och otroliga röst kan hon gå långt mycket längre än vad vi kanske inser! Go for It Amy


7. Cookies'n Beans - "What If" ++++

Tant klänningar - usch.

Men musiken - den tar sig in till min själ och lämnar spår. När Bonnie Tyler stämman kommer går en våg av känslor genom min kropp!


8. Måns Zelmerlöw - "Hope & Glory" +++

Måns, Måns, Måns. Du gör det bra och för din skull hoppas jag verkligen att du tar dig vidare. Låten är bra men jag tror tyvärr att svenska folket likt jag har så oerhört stora krav på dig och vi kommer alltid jämföra med Carra Carra Mia.


Delfinal 1 - Göteborg

Fart och fläkt med helt okey invigningsstämning, så drog då Melodifestivalen 2009 igång. Först ut var GÖTEBORG.


Men, det är något med kvinnliga programledare jag inte kan förstå. Köpte deras mammor aldrig några fina Princess klänningar till dem. Det blir för MYCKET Princess bakelse och det sänker tyvärr trovärdigheten!

Hoppas få se Petra i de ordinarie dräkterna framöver - de hon alltid bär annars - om dock lite Mello stylade!


1. Nina Söderquist - "Tick Tock" Betyg ++

Hon är vacker och med en röst från Helsinglands djupa skogar: - Men tyvärr tilltalar inte låten mig! Showen känns lite inövad show dans för mellan stadiet. Däremot gillar jag skarpt hennes fodral som kroppen stoppats i. Var kan man köpa den??


2. Jonathan Fagerlund - "Welcome To My Life" Betyg +

Men Hallo Hallo - Här har vi kvällens Idol uttagning. Även om refrängen och höftrörelserna får igång tonårs tjejerna så säger jag som så många gånger tidigare. Jag har hört och sett det förut!! -Undrar just vad Baggarna skulle ha sagt? This is not my kind of world!


3. Shirley Clamp - "Med hjärtat fyllt av ljus" Betyg ++

Första besvikelsen var naturligtvis klänningen. Är det någon välgörenhetsgala eller är dem MELLO. Bort, bort går balklänningar och Nobel middags klänningar! Tyvärr bär hennes röst inte upp låten tillräckligt. Låter som en 80-talare och är kvällens stora besvikelse! Typisk Pling Forsman låt tyvärr - Ingela måste förnya sig!!!


4. Scotts - "Jag tror på oss" Betyg +


Lite dansbands freak är jag kanske ändå om jag nu måste erkänna det. Känner logedoften i näsborrarna och drömmer mig bort till min ungdoms midsommardagar. Trots detta tar inte denna låt mig till himlen och det är helt enkelt för gammalt koncept. Det här är också en 80-tals repris. Hur kommer det sig att Pling Forsman inte lärt sig de senaste åren och hur kommer hon med bidragen - Är det nostalgi?


5. Emilia - "You're My World" Betyg +

Här kom i alla fall lite paljetter - men färgen på klänningen hade väl kunnat vara röd! Låten börjar som film musik till någon gammal Amerikans B-film. Det klatschar till lite i refrängen. Men de få stroferna räcker inte för att få några högre betyg av mig!


6. Alcazar - "Stay The Night" Betyg +++

Show och rosa glamor vinner de min röst för. Låten håller kvalité även om jag inte kommer springa till Megastore för att införskaffa CD:n. Men det verkar inte bli bättre musik det bjuds på i kväll! Nymodernt i förhållande till 80-tal kopiorna - Varje bidrag de framfört är ett steg i en liten annan riktning och de skall de ha kredit för. En eloge sänds här till Alcazar.


7. Caroline af Ugglas - "Snälla, snälla"  Betyg +++


Naket, vackert och sprött talar du direkt till mitt hjärta! Nej, inte någon Melodifestival låt. Men i djupet av min själ tar du dig in och lämnar spår! Du berör och rör! Jag ställer mig upp och bugar inför din prestation! Betyget speglar dock att detta är en tävling inför Eurovision Song Contes och jag tycker inte riktigt att det gör att låten kommer till sin rätt.


8. Marie Serneholt - "Disconnect Me" Betyg +

En liten kyckling i Svan kostym eller?!?!?

Hör den förut - sett den förut facket. Låten till talar mig inte alls!


SUMMERING:

Vet inte om jag har haft för höga förväntningar men jag tycker startfältet i GÖTEBORG var svagt.

Bäst ikväll var Perrelli och Stenmark - I löööv you


MELODIFESTIVALEN 2009 - Göteborg 7:e februari

I kväll drar det igång igen!!!!
Jag är laddad och redo!

Startfält för Göteborg 7:e februari:

1. Nina Söderquist - "Tick Tock"

2. Jonathan Fagerlund - "Welcome To My Life"

3. Shirley Clamp - "Med hjärtat fyllt av ljus"

4. Scotts - "Jag tror på oss"

5. Emilia - "You're My World"

6. Alcazar - "Stay The Night"

7. Caroline af Ugglas - "Snälla, snälla"

8. Marie Serneholt - "Disconnect Me"

Ohört kan jag väl tippa på Shirley Clamp och Alcazar.

Nina Söderquist skall tydligen vara ounderdog men tyvärr tror jag inte att Melodifestivalen är rätt forum för henne. Trots detta så har hon en otroligt stark röst - men jag tror inte riktigt det går hela vägen fram ikväll!

Shirley Clamp tror jag har segervittring i denna final utstrålningen och rösten bär hem de flesta låtar oavsett om låter är bra eller inte.

Caroline af Ugglas - JAG ÄLSKAR DIG & DIN MUSIK!!!
Tyvärr tror jag inte svenska folket är redo för ditt djup men kalla som kommer jag och följer dig till botten av brunnen!

Alcazar - står alltid för bra framträdande - Har finns det mycket förutom själva sång och framträdande som kommer väga in i kvällens röstning. Hoppas på att deras låt är bra så att de inte bara får sympatiröster.

Fick jag välja en CD av en av artisterna i GBG så skulle det bli Caroline af Ugglas. I like you a lot!!!
Ja, jag vet att det inte är riktigt Melodifestival stuk på henne men det var det inte på Lordi heller!!

Så gott folk. Ladda för en kväll med snacks i TV soffan och avnjut årets första deltävling i Melodifestivalen.