4:DE DELTÄVLINGEN 24/2-07 GÄVLE

Om förra helgen blev besvikelsernas kväll så blev detta en höjdare kväll. Många av bidragen över träffade mina förväntningar. För första gången var jag också nöjd med röstningen från svenska folket!

1. MAGNUS UGGLA – För kung och fosterland
Med pampa och ståt levererades en traditionell UGGLA låt! Med militärisk fanfar blir slutklämmen riktigt fanfarisk.Denna låt kommer att leva kvar under en mycket lång tid på våra radiokanaler. 

2. EMILÈ AZAR - Vi hade nå’t
Texen var helt okey men melodin hade jag hör förut någon stans. Kom och ta mig långt härifrån kändes det som jag vill skrika. Nej Emilè du hade tyvärr inte nå’t 

3. SANNA NIELSEN – Vågar du, vågar jag
Här levereras en traditionell melodifestival låt med Sannas träffsäkra röst. Rätt låt till rätt artist! 

4. CAROLINA AF UGGLAS – Tro på dig
Jag tror på dig! På din oskuldsfullhet och din moderjord närhet tror jag. Jag älskar din kraxiga sång även om du har en mycket bättre sångröst än detta bidrag vill visa. Jag älskar din humor växlande varm och kall. Men vännen detta var fel låt med fel artist på fel plats. 

5. AFTER DARK – (Åh) När ni tar saken i egna …
Antingen ÄLSKAR man heller HATAR man After Dark. Jag sållar mig till den skara som ÄLSKAR. Här får vi allt levererat i klass: framträdandet, sången, humorn – JA ALLT! Tyvärr tror jag att det är just det att fördomarna ligger i fatet. Vi kan älska en bög men har svårt för en transa! Säga vad man vill eller rösta hur man vill Denna ONANI låt kommer leva LÄNGE LÄNGE!             
Puss på dig Lindarw!

6. SARAH DAWN FINER – I remember love
Här fick jag TITANIC känsla, kroppen fick gåshud och jag kände varm kärlek inom mig! Denna var mäktig och jag saknar ORD. BÄST HITTILLS I HELA TÄVLINGEN!!! 

7. VERONA – La Musica
En sockersöt tjej, socker sött framförande med bra refräng. Även om La Musica säkerligen kommer spelas på poolpartyn i sommar så blir den en låt som glöms. Det enda minnet som den kommer att efterlämna sig är att svenskarna en gång försökte sig på ett italienskt bidrag. 

8. ANDREAS JOHNSON – A little bit of love
Mmmmmm a little bit of mumsbit! Detta är en helt underbar låt med klatschig refräng. Helt klart värdig för Globen.   

Nu är det Jul igen ååå Nu är det Jul igen...

... Det kan man i alla fall tro!

Just nu ger jag mina fötter lite hemmagjord SPA medan jag skriver ett litet inlägg i min blogg.
Sambosen sover
Lilla kotten sover
och jag....
... tar hand om mina fötter!
Egen tid är Guld Värd

När man sitter med fötterna nersänkta i en balja med hett vatten och väntar att få skrapa bort potatisåkrarna under dem så flyger tankarna iväg. Huvudet börjar kännas lite tungt och dvalan i ögonlocken börjar infinna sig. Jösses så skööööööönt!

Funderar på en ny affärsidé.

***FOTBADS PARTY***

Det finns så många hemförsäljnings partyn men jag har inte hört talas om något Fotbads party.
Man träffas hemma hos någon som vill vara värdinna! Sedan säljer jag fotbaljor och olika scrubb krämer, oljor, salter och annat!

Vad tror ni läsare om det?

Är det någon som vill komma!

Jag har startat ett nytt projekt - MITT NYA LIV! Skall försöka strukturera upp lite bland alla röra i mitt hjärnkontor.  Någon som tror jag kommer lyckas?!?!


SNÖ SNÖ SNÖ & ÅTERIGEN SNÖ

Jaha inte verkar det som om DEN tänker försvinna ännu på ett tag. Som små retstickor eller rättare sagt retklumpar dalade de ner från himlen igår och har så fortsatt hela dagen idag!

Visst är snön vit och vacker men varför måste den komma när jag som helst vill bli av med den!!!
I november och december när jag bara längtade då var det plusgrader och solsken! Det var inte förrän julpyntet helt var borttaget som snön började falla från himlen! Bara för att reta alla oss som så gärna vill ha en vit jul!

Förra året låg snön kvar till mitten av april och jag var nära att ta första bästa flyg till varmare land när vårsolen till slut behagade titta fram. Tyvär ser det inte bättre ut för i år.

OCH VAR TAR PLOGBILARNA VÄGEN NÄR MAN SOM MEST BEHÖVER DEM!!

I morse så gick snön högt upp på vaderna med lagom blöt snö! För att slippa få byxorna genomblöta så var jag tvungen att stoppa in byxorna i stövlarna! Jag såg inte klok ut (fast i och för sig ser jag vä aldrig riktigt klok ut :-( )

Regndans har jag hört talas om - men finns det någon sol & värme dans.

I mina drömmars värld
Faller snön vit och vit mellan nov-jan sedan är det blid väder.
Kan dock tänkta mig lördags snö under feb-mars

Vill ni ha snö på sportlovet?
Ja då är det bara att gå in på
www.sj.se och boka biljetter till övre delen av Sverige!


Melodifestival kväll 17/2 2007

Kanske går detta ändå till historien som besvikelsernas kväll. Så många höga förväntningar som blev platta magfall!

Måns Zelmerlöw- Cara mia

Eller jag kanske skall säga Mamma Mia…. Refrängen var en riktig höjdare men versen tappade totalt. Dessutom har jag svårt för småflicksidoler.

Motsvarande mina förväntningar – Bra refräng Dålig låt. ↔

MissMatch- Drop dead
Trodde verkligen detta skulle kunna vara en outsiders som slog igenom men ack vad besviken jag blev. Lite dans och pose kommer man inte långt med.

Motsvarande inte mina förväntningar – Bra koncept annars allt bad bad bad. ↓

Magnus Carlsson – Live forever ♥♥♥♥♥♥
Söt söt socker söt. Mums mums skulle passat bättre här (istället för måns måns)! Tyvärr tror jag Magnus förlorade sina chanser pga att förväntningarna på låten var alldeles för höga liksom kravet på denna melodifestival veteran!

Motsvarande inte heller mina förväningar. Magnus kan så mycket mer hoppas att hans nästa medverkan blir till ett bidrag med riv klös och sensualism i! ↓♥

Sheida – I mina drömmar - Mani armani taha
Vad annat kan man säga än Mani ni arma taha. Inte ens i mina drömmar skulle jag plocka ut detta bidrag till en melodifestival.

Förväntningar – INGA KOMMENTARER men rejäl humor kvalité. ¿

The Attic feat – The arrival
Ännu en låt som var som pausmusik medan man sprang på toa och sedan fyllde på kaffekoppen.

Förväntningarna motsvarades inte då jag trodde detta kunde bli en frisk fläkt. Tyvärr var den bara intetsägande.↓

Sebastian – When the night comes falling
Åhå om jag aldrig hade tittat på framträdandet utan bara lyssnat. Tyvärr såg en lite sektliknade ut i sin outfit. Men rösten och framförandet kompenserade dock allt.

Förväntningar - Tack för att du motsvarade mina förväntnignar! ↔♥

Sonja Aldén- För att du finns
Ååå vad fint – även om detta inte skulle föra oss så långt internationellt men hon gjorde denna ballad med all sin pondus och utstrålning som gick rätt ut genom TV rutan!

Förväntningar- Detta var den enda artist som överträffade mina förvätningar. ↑

Nanne- Jag måste kyssa dig
Nanne, Peter & Pling – Hur rätt kan det bli? Tyvärr lyckades det inte överträffa våra förväntningar och kraven på Nanne är nog liksom för Magnus så mycket högre än för många andra. VI FÖRVÄNTAR OSS MER. Showen var helt perfekt men låten var ärligt talat inte riktigt bra! 


Tyvärr Nanne du lyckades inte leva upp till mina förväntningar men får ändå hyfsat betyg pga att jag har alldeles för höga förväntningar på dig!. ↔


EFTERLYSNING - VEM STJÄL MINA NOZOVENT...

RÄDDA NATTENS SÖMN FÖR ANDRA OCH EN SJÄLV....

Med snarkningar är det så att den som somnar först är vinnaren när två i samma säng snarkar!
Sorgligt nog kan vinnaren även bli en förlorare. Jag snarkar somliga nätter pga slemhinnorna i näsan sväler. På apoteket hittade jag nedan produkt. En liten mjukplast skena att sätta mellan näsborrarna för att vidga näsan och på så sätt snarka mindre.
bilden hämtad från www.apoteket.se
bilden är hämtad från
www.apoteket.se

Måste erkänna att jag är mycket förvånad - MEN - det fungerade verkligen!!!!

Däremot så undrar jag vad i hela fanders jag gör om nätterna. När jag går och lägger mig sätter jag in min skena mellan näsborrarna och jag kan känna att lufttillförseln ökar.

MEN

VEM KATTEN STJÄL SKENAN PÅ NATTEN!

Ett tvåpack kostar 58 SEK och räcker de inte mer än två nätter blir det himlans dyrt!

De kan inte gärna vandra ut från näsan själv så jag misstänker att någon kvalster snor dem på väg in i mina näsgångar!

Nu har jag provat så nästa gång jag somnar sist (om det nu någon gång i mitt liv kommer hända) skall jag trycka in skenan i sambons näsa för han snarkar minsann också även om han starkt hävda motsatsen.

ALLA HJÄRTANS DAG KAOS!

En mycket god arbetskollega (nedan kallad Fru A) har en mycket hjälpsam äkta hälft (nedan kallad Herr B). Herr B är specialist på bilar och brukar hjälpa mig när jag får komplicerade fel på mina bilar. Själv är jag totalt handlingsförlamad vad det gäller fel på fordon. 

Hur som haver.
 

I tisdags kväll ringer Herr B till mig och ber om en tjänst. Jag blir glad över att kunna hjälpa till (även om detta inte återgäldar all hjälp med bilen jag fått i samband med den senaste besiktningen). Herr B vill överraska Fru A som är min arbetskollega på Alla Hjärtans Dag. Han ber mig ställa en ros på hennes skrivbord samt en liten present. Kvällen innan levereras detta till mig och mitt ENDA uppdrag är att placera detta på Fru A:s skrivbord på morgonen innan hon kommer. 

På morgonen på Alla Hjärtans Dag så börjar morgonen inte så smidigt här hemma. Min son lämnas på dagis av min syster och jag ilar iväg till jobbet för att vara där 07:30 en halvtimme innan min kollega Fru A skall vara på plats.
 

När jag anländer till arbetsplatsen går jag med bestämda kliv mot hennes arbetsplats. Ve och Fasa! Hon är redan där…..
Hjärtat börjar slå snabbare och hjärnan tänker genast ut en snabb plan. Blommorna och presenter göms i stora köket och jag beger mig till mitt skrivbord. Ringer kollega Fru A och ber att hon skall komma och hjälpa mig med något som ser konstigt ut i vårt ekonomisystem. (Själv smyger jag runt hörnet och inväntar att hon skall lämna sin plats). När jag kommer fram till hennes skrivbord placerar jag paket där och har med mig en flaska med vatten som jag skall ställa rosen i. Jag öppnar papperomslaget och skall plocka ut rosen. 

ROSEN är BORTA!!!!!
 

Nu slår mitt hjärta om än fortare och hjärnan arbetar febrilt. Under 20 minuter utspelar sig följande: ·       

Jag springer runt kontoret ca 50 meter säkert 20 gånger och letar efter någon ros som fallit ur sitt omslag.·       

Jag springer till min kollega Fru A som står vid min arbetsplats och ljuger ihop något om ett möte och att hon måste logga in i min dator och ta fram lite uppgifter åt mig medan jag ”tar fram lite andra uppgifter”, dvs letar efter rosen.·       

Springer runt ytterligare några varv på kontoret.
·       

Möter andra kollegor som undrar om jag inte mår riktigt bra
·       

Kollegorna på min avdelning blir oroliga och tycker jag pratar osammanhängande och undrar om jag håller på att förlora fotfästet och gå in i väggen.
·       

Andra kollegor undrar om jag fått en knäpp
·       

Springer ner i garaget för att se om jag glömt den där. Möter en kollega som tror jag håller på att få ett sammanbrott!
·       

Funderar över en utväg – springa ner till centrum och köpa en ny ros
·       

Som sita utväg börjar jag leta i soppåsen om jag trots allt sett fel och kastat rosen med omslagspappret.
 

Behöver jag tala om att svätten rinner som en porlande bäck längs min ryggrad vid det här laget! 

Då när jag vänder mig om efter att ha tittat i papperskorgen ser jag att rosen ligger på fika bänken vid ekonomiavdelningen.
 

Helt plötsligt så tycker jag mig se en strimma sol trots den annars så grå morgonen. 
 

Snabbt springer jag till Kollega Fru A:s arbetsplats och placerar rosen där.
Sedan snabbt tillbaka till min arbetsplats för att jag skall ljuga ihop ett trovärdigt slut.
Tror faktiskt hon köper detta trots att jag verkat nära ett TOTALT sammanbrott denna morgon!

När hon ”hjälpt” mig med lite uppgifter i ekonomisystemet går vi tillsammans till hennes arbetsplats. Då säger Fru A ”Det låg en ros här på golvet när jag skulle gå till dig”
Polletten trillar ner och jag förstår nu att det var hon som lagt den i köket på ekonomiavdelningen. När vi kommer fram till hennes arbetsplats utbrister hon:

”Vad gör den ROSEN på min arbetsplats”

Kollegan mitt emot Fru A skrattar så tårarna rinner nerför hennes persika kinder då hon förstår vad som hänt! 

Denna historia (något nerkortad här) har varit dagens samtalsämne på jobbet! Alla dessa ansiktsutryck som levererats av olika anställda kommer aldrig lämna mina minnen. Jag kommer att bära med mig denna händelse för alltid. 

Här får man all hjälp i världen med sin bil utav Herr B och själv klarar jag inte ens av att leverera ett paket och en ROS!
 

Hädanefter skall jag bara köpa Tulpaner...


HuvudVÄÄÄÄrk :-( i slageryrahelg!

Sicken helg suck och elände. Huvudet började ge sig till känna redan i fredag efter sonens babysim. En molande ilande värk. Sedan har den suttit i hela helgen och först nu på söndag kväll känns det som om jag kan hålla huvudet upprätt. Men varför klaga det är alltid någons om har det värre - hur nu det skulle kunna hjälp mig.

I lördags var det uppdukat för myskväll framför melodifestivalen. Men ack vad besviken jag blev på Lustans Lakejer. Hade förväntat mig mer och där rök mina chanser i Aftonbladets slager tävling.

Att The Ark skulle ro hem segern var väl ingen förvånad över. Däremot har jag svårt för likbleka bringor som skall visas upp och byxor som förflyttar kulorna från grenen till halsmadel nivå! Men en viss pojkcharm har dock Ola Salo ändå. Denna låt håller dock världsklass och frågan är om vi har något annat alltervativ än säga lycka till i Helsinki till Ola och grabbarna!

Mari Lindbergs låt var riktigt bra tyvärr så behöver hon öva upp sin scen vana något så att hon inte ser så osäker ut. Men denna enkla osäkra lärarinna vann våra svenska hjärtan. Till Globen kommer hon men tyvärr inte så mycke längre i år.

Mest besviken var jag ändå på att Cosmo 4 fick så många röster, de var riktikt dåliga!

Regina Lund hade en låt och en sångröst som var riktigt bra. Tyvärr förstördes allt av rymddräkterna!

Jimmy Jansson är värd sin andra chansen men AMANDA blir tjatig i längden även om verserna var riktigt hyffsade.

Jessica Andersson imponerade och låten är värd en andra chans. Frågan är om årets val av scen kläder var så mycket bättre än förra årets. Shortens kan vi i alla fall skämta om och hon kommer bli ihågkommen för dessa, men i år - allt annat än smakfullt....

Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé VARFÖR STÄLLDE DE UPP ÖVER HUVUD TAGET?!?!?!

Nu är det en hel veckas väntan till nästa delfinal!



-15C ute näsborrarna har frysit ihop....

Fina fröken Toalettfobi
Själv besitter jag denna frustrerade toalettfobi som så många andra. Rädd för det så berömda ploppet så bäddar jag min toalettskål rikligt med toalettpapper innan jag sätter mig ned. Sätter gärna på vattenkranen för att däma eventuella ljud. Hatar papper som sitter inlåsta i behållare på väggen och bara ger ifrån sig två rutor åt gången. De väsnas alldeles för mycket när jag i vild förtvivlan försöker få tillräckligt med papper för att städa upp det behov jag nyss utfört. En liten provperfym har jag alltid redo för att dölja minsta odör som kan förknippas med mig. Väntar in i det sista rusar snabbt in till den jag till vardags om jag nu måste nämna det kallar för det "kaklade konferensrummet" uträttar mina behov och snabbt därifrån. Så fort och helst obemärkt så ingen kan ana att jag varit på denna lilla utflykt!

Döm då av min förvåning när jag i dagens Expressen 2007-02-07 kan läsa följande:

"Ett amerikanskt badrumsföretag som tycker att toan har utvecklats på tok för lite de senaste 2 500 åren har skapat den ultimata toaletten, "Pimped out John".
Toan är utrustad med 20-tums platt-tv, tv-spel, dvd-spelare, bärbar dator, Ipod, ölkran, kyl, och motionscykel.
Utrustningen är värd över 35 000 kronor.

Kan vinnas i tävling
- Badrummet är den perfekta platsen för din alldeles egna tron, säger Steven Pollyea, vice marknadschef, i ett pressmeddelande.
Den pimpade toan är inte till salu utan kan bara vinnas i en tävling.
Vinnaren, som aldrig behöver lämna badrummet igen, får toan installerad."
Expressen 070207 Carl V Andersson

Herre jösses själv skulle jag aldrig kunna tänka mig att tillbringa mer tid än nödvändigt på en toalett stol.
Men....
Det kanske vore något för sambosen... Han kan tillbringa åtskillig tid där inne. Ibland tror jag han sitter där inne och smiter från sysslorna och själv ser han nog tiden på stolen som relax tid. Kanske skulle det vara så att denna speciella stol vänder sig till det manliga släktet.. vad vet jag....?

toarelax

Jag är på g... Jag är laddad... Jag är klar... För NYSTART

KLOCKAN...
Varför är det alltid så att klockan går dubbelt så fort efter arbetsdagens slut?
Allt det jag så gärna skulle vilja hinna med blir bara hälften avklarat.....
De 6 timmar som jag tillbringar med huvudet på kudden måste vara ett stort skämt! Jag funderar på att installera en videokamera framför klockan när jag lägger mig på kvällen för jag hinner inte mer än sluta mina trötta ögon och känna att jag är på väg till drömmarnas land så ringer klockan igen och en ny dag med dess möjligheter ger sig till känna.

 

BLOGGEN...
Tanken med bloggen var att för självändamål få skriva av mig den skrivkramp jag har i fingrarna. Men vad blev det med det?!?!? Istället för att hitta en plats för mitt ordbajseri så har fingrarna förtvinnat helt av alla MÅSTEN!!!! Mitt liv är för tillfället ett enda MÅSTE.

MÅSTE lämna Lovisen på dagis
MÅSTE åka till jobbet
MÅSTE försöka få ordning på alla projekt och arbetsuppgifter på jobbet
MÅSTE stressa hem för att hämta Lovisen på dagis
MÅSTE laga mat med en trött mammig 2,5 åring hängande runt benet som sjunger "Titta däruppe flyger jag" ♥

MÅSTE hinna diska upp
MÅSTE hinna städa
MÅSTE hinna tvätta
MÅSTE hinna gömma alla damråttor under mattorna
MÅSTE hinna bara vara och hämta andan

Men min tid kommer om si så där 30 år då jag förhoppningsvis är en avslappnad pensionär som kan mata änderna i dammen. Om de nu inte dött av fågelsjukan innan dess....

Så mina vänner.... Detta är ännu ingen blogg utan bara lösryckta fragment ur en främmande människas liv.

INNEBOENDE
Varför har jag nu tid att sitta här om jag beklagar mig så...
Jo, de närmaste 10 veckorna utför de stambyte hemma hos oss så jag, samborombon och vår son har snällt fått flytta in hos min kära mor!
Skönt för mig - lite som semester även om jag säkerligen kommer bli tokig på kuppen!
Skönt för Lovisen - Mostrar och Mormor som pysslar om
SAMBOROMON drömmer och en svunnen tid och biter ihop så länge han tvingas in under samma tak som sin svärmor! ψ

SLAGERFANTAST
En stor fantast av slagerfestivalen är jag ;-)
Så nu är kommande helger räddade för lite avslappning.
Detta är en tävling jag följer mycket seriöst och älskar.
Inget slår förra året då jag såg Carola vinna i Globen på plats!
Ni hittar mig även som manager på Aftonbladets Schlagerspel!

Detta var allt för denna gång!
*Nu skall tvätten sorteras*

Dagens tankvärda:
Moster till Lovisen 2,5 år "Varför är glassen kall"
Love svarar kavat och kvickt "För att den inte är varm föså du"