KRÄFTA i dubbel bemärkelse



Ja då var jag inte bara född i kräftans tecken utan jag ser numera ut som en kräfta också...

Helgen har fortsatt med denna underbara högsommarvärme som tyvärr innebär att man bränner sig lite trots idogt smörjande. Det var inte annat att göra i morse än att packa picknick korgarna och bege sig till stranden. Vi tillbringade dagen där tillsammans med min lilla syster S och kusinerna.


Blivande mänsklig kräfta uppdagades för vid hemkomst

 
Hopptävling från bryggan


Tar igen sig en stund efter bad



Efter en strand dag sitter det extra gott att på hemvägen stanna till vid Mc Donalds och äta mjukglass.

Sista dagen på Kullen

Äntligen var det då FREDAG och sista dagen på Kullen på förskolan för Kotten. Nu väntar sommarlov och till hösten Klippan. Som sig bör och men ivrig förväntan delades årets sommarpresent ut till Kotten så fort vi kommit hem från säsongens sista dag på förskolan.

Med stor förtjusning öppnades denna Mega Blok present.





Och vad vore sommarlovet utan nyinförskaffat håv?




Sedan bar det iväg till Bonäs badet för att sluta upp med bästa vännen A och hennes mamma V!
Vi tillbringade eftermiddagen och för kvällen på stranden. En av höjdpunkterna var när de sprang i duscharna.



När solen började dala så fortsatte vi kvällen hemma hos våra vänner på deras altan och avnjöt en god middag, vin för vuxna och lek och stoj för barnen. En helt underbar kväll och för Kotten en helt underbar början på sommarlovet.

TACK V och A för att ni förgyllde vår dag!

Räkningsdag och stryk tvätts kaos

I dag har kvällen gått åt till att betala räkningar. Alltid lika kul varje månad *ljug*

Sedan har jag tvingat mig vaken till mitt i natten för att ta hand om strykningen. Helt omöjligt att göra det innan kvälls svalkan infunnit sig ändå så rinner svetten efter ryggraden på mig. Nu skall jag duscha kallt och gå och drömma under täcket.




Tröttöga

Det är så mycket jag skulle önska jag kunde hinna med men attans vad det skiter sig hela tiden.
Men nu jobbar jag bara två veckor till innan semestern så nedräkningen har börjat.

Ibland funderar jag om det är ambitionen som är för hög eller antal projekt... Tja egentligen spelar det ingen roll för jag njuter av att det viner runt mig.


Här nedan kan ni se hur "utsleten" jag ser ut...




Men vänta ni till semestern då attans...









Rapport från Midsommarafton i Trönö 2009

Klockan 11:00 bar det iväg från Stockholm till Trönö för att fira Midsommarafton. Kotten & Jag och Kottens pappa följde med :-) Mellan Uppsala och Gävle så regnade det till och från. När vi väl kommit förbi Gävle så sken solen fram och plötsligt så började även värmen komma.

Midsommaren startade som sig bör på Trönö IP. Vi besökte fiskdammen, åkte fyrhjuling och ödslade bort en massa pengar i lotteristånden. På gräsmattan blev det midsommarfika.

    


Årets artist var Nordman som underhöll oss med musik under 1 timme



Sedan blev det då äntligen dags för alla vuxna med barnen som täckmantel att dansa runt Midsommarstången

                           

                                                    

Spelman vid Midsommardansen var givetvis en från släkten Frid ;-)




Efter Midsommardans bar det av till STUBBAS för att starta igång med en annan av Midsommarens höjdpunkt - Midsommarmaten


Det grillades...

                                     

och förtärdes...


 

och förtärdes...

      
                                             

Och helt plötsligt för att det är Midsommar blir det legitimt även för vuxna att leka 

     

Efter mycket väntan (enligt Kotten) var det då dags för Kotten att hålla lite konsert för kusinerna...



När kvällen smög sig på kom även en lite kyligare temperatur. För att hålla ångan uppe så startade Kimmen upp eldningen i parabolen

    

                                        


När sedan kvällen infunnit sig och barnen var nerbäddade och nattade startade FESTEN...

    

                        

                                          

Dagen efter betalades priset för en lyckad festkväll





TACK ALLA NI STUBBISAR SOM GJORDE DENNA MIDSOMMARAFTON
OFÖRGLÖMLIG

Inför Midsommar

Det började med väldig bra planering - som så många gånger förr.
Jag avverkade systembolaget under onsdagen och sedan gjorde jag och Kotten storhandling på Hemköp och införskaffade Midsommar maten.

Förskolan stängde tidigare i dag så vi var i Jakobsberg redan klockan 15:00 för att Kotten skulle klippa sig.

Sedan kom vi hem och njöt av kvällen tillsammans. Dammsugan kom fram och jag ytröjde. Sedan sprack all planering. Nu sitter jag här mitt i natten och bloggar och i morgon bitti skall vi åka till Trönö för Midsommarfirande. Tja jag har överlevt förr och några timmars sömn hinner det i alla fall bli.

Tjattade med en trevlig kollega i kväll som ibland läser denna blogg. Mmmm undrar just när vi skall gå ut och dricka vin tillsammans A?!? Då kan jag prata om det du vill att jag egentligen skall blogga om tex Lorry gänget och Peter Settman :-) Kanske ett och annat ord om Persbrant också... *fniss*


Kotten väntar på att få bli klippt.



Klippning pågår...


Efter klippningen var vi på bokhandeln i Jakobsberg och givetvis lyckades Kotten charma mig så att hans boksamling kunde ökas ut med ytterligare ett verk.




Nej nu är det dags att försöka plocka ihop det sista och lägga huvudet på kudden och få en del sömn innan jag sätter mig i bilen och förflyttar mig 23 mil uppåt i vårt avlånga land!


GLAD & TREVLIG MIDSOMMAR ÖNSKAR JAG ER ALLA

Ett underbart besked...

om midsommarfirandet som jag verkligen ser fram emot! :-)



Fortsatt grått men hopp om förändring

Tur att man har solsken inom sig nu då vädret är så illa



Idag är en trötter dag och ljusen kommer blåsas ut senast klockan 21:45 i kväll så har mina ögonlock sluts innan 22:00.
Pratade med någon som betyder väldigt mycket för mig i telefon i natt och det var inte läge att ta samtalet någon annan gång så jag somnade klockan 3 i morse så när alarmet ljöd klockan 7:30 i morse så var det bara att ta fram tändsticks asken och palla upp ögonen.

Sitter och organiserar lite fotografier som ligger på datorns hårddisk och måste bara visa er Kottens special smörgås som han gjorde för någon månad sedan.


Lingongrova med bregott, kalles randiga, korv, ost, banan
Den är faktiskt riktigt god!


Regn, Regn och återigen Regn

Grannen kämpar febrilt för att rädda sina balkongblommor från att förödas av helgens regnväder. Hon har satt upp paraplyer över blomlådorna allt för att rädda sina kära växter från skyfallen som pågått sedan i fredags!



Men om regnet öser ner så får man se till att roa sig inomhus något som Kotten är bra på! Han ordnade Mora Träks show som jag kunde underhållas med under förmiddagen.



Det var bara att haka på i Mora Träsk showandet. Men efter ett tag säger kondisen ifrån då det är mycket rörelser så efter en viss övertalning så kröp vi upp i soffan och spelade spel medan regnvädret smattrade mot fönstren.



Som tur var så var Kotten bjuden på barnkalas även idag. Normalt sätt skulle vi ta en liten promenad till hans förskolekamrat K men idag fick det bli bilen så vi inte blev alldeles dränkta. Det var ett kalas som hette duga det. På vuxenbordet bjöds det på ost och kex. Tack snälla I för ett väldigt fint kalas!

I morgon börjar en ny vecka och det blir en kortvecka med midsommar!!!! JIPPI

Regnet det bara öser ner ner ner . . .

Sicken helg det är. Regnet har stått som spön i backen. Vilken tur Kotten har som är bjuden på barnkalas både lördag och söndag - I alla fall något som muntrar upp denna trista helg.

I dag var det T och A som är Kottens dagiskompisar som hade kalas på Leklandet. Kotten var utomordentligt nöjd


Posering utanför Hoppborgen


Fina drinkar bjöds det på


Full fart i leklandet

Resten av dagen ägnades åt en ny lek som Kotten kommit på. Han placerade ut lappar med bokstäverna i alfabetet i hela lägenheten. Sedan skulle vi gå till dem i bokstavsordning och göra det som stod på baksidan av lapparna med bokstäver. Vid en av bokstäverna stod det äta mat så vi fick skynda oss till den när klockan närmade sig middag. Efter att ha avnjutit kyckling klubbor så fortsatte vi med leken. Den var riktigt rolig med andra ord ett riktigt bra inomhus nöje en regnig dag.

Vädret är lika tungt som min kropp...

 Morgonen började kanon. Glömde ställa väckarklockan i morse så vi vaknade en och en halv timme senare än vanligt! Men då jag sällan försover mig så tog vi det lugnt och körde samma takt som vanligt.

I dag har jag även tagit det för snåla mig det stora beslutet att uppgradera min Canon IXUS300 2,1 mp till nedanstående



Det tog i mot och jag har funderat och vridit och vänt på argumenten ett tag nu men sedan skickade staten ut skatte återbäringen och där rök de pengarna! Jag beställde via nätet så jag får vänta någon dag innan jag får hem den och kan testa.

Bensinpriser, purjolöks soppa & TV tidningsjakt

På vägen hem från jobbet svängde jag av och tankade. Förfasades över bensinpriserna. Nu är vi uppe i 13 SEK för en liter. HELT OTROLIGT! Dags för lite uppror eller... Vet inte om jag själv orkar ta tag i det så här innan semestern ;-) Om någon annan startar hakar jag gärna på... :-)

Hämta Kotten på dagis och i rask fart till Hemköp för att inhandla middagsmat. Kotten tar liten kundvagn och shoppar loss varje gång vi är i affären. Måste hålla koll på allt han skall handla. En miniburk med rödbetssallad införskaffades mest för att han tyckte burken var söt tror jag även om han hävdar att han skall äta den till morgondagens köttbullar. Vid grönsaksdisken fick han för sig att köpa två purjolökar. "Jag skall göra purjolöks soppa till middag mamma". Vad gör man? Som den vekling till moder jag är fick han hållas och väl hemma sedan hjälptes vi åt att göra soppan. Det var premiär både för mig och Kotten. Vi har aldrig gjort purjolökssoppa men den blev delikat!!!

Varje torsdag brukar vi köpa TV tidningen. Kotten gillar att hålla koll på barnprogrammen och vädret. Själv läser jag den inte. TV tidningen var en bidragande anledning till att han lärde sig läsa vid 2,5 år. Han ville hålla koll på TV och vädret. Han ser sällan programmen men han tycker om att läsa TV tidningen. Men idag är det inte torsdag så det blev en jakt i butken att få tag i en tidning som presenterar TV programmen. Till sist fann vi SE & Hör. Den fick duga i brist på Aftonbladets torsdagsbilaga.


Den heta purjolöks soppan puttrar på spisen


Vi avnjöt den spetsad med Jokkmokks skinka
(helt gudomlig skinka som starkt rekommenderas, en av de få som inte är pressad)

Helgen for fort förbi...

Fredagen började med välförkänt ledighet :-)

Sjung om studentens lyckliga dagar...

13:00 sprang två utav mina systrar ut från skolan iklädda studentmösser och jisses vad de var lyckliga. Samtliga syskon slöt upp för att ta emot dem på skolgården. E kommer åka till USA ett år och S håller vi tummarna för att hon kommer in på Universitetet.



GRATTIS E & S TILL STUDENTEN


Sjung om studentens lyckliga dagar...




            




SEDAN BAR DET IVÄG I SEDVANLIGA FORDON...






Själv missade jag festande på kvällen på grund av en annan stor händelse THE BOSS var i STAN

Något frusen men upprymd upplevde jag konserten


KOTTENS AVSLUTNING PÅ SIMNING


Dessvärre innebar fredagsens konsert med THE BOSS att jag missade Kottens avslutning på simningen. Tack Lilla Syster Nr2 att du tog med honom på simmet!!!! En stolt moder fick på lördagsmorgonen se sin glada Kottens min och stolthet när han uppvisade sitt simmärke.


På lördagen var Kotten på sin kompis Fs kalas. Det är alltid lika roligt med barnkalas. Det är stort att fylla full hand!


Och bäst av allt på barnkalas är givetvis fiskdammen. Vad vore ett kalas utan det???





I morgon är det arbetsdag igen och dags att börja ta tag i högarna på skrivbordet :-)

Hoppas ni har haft en lika underbar helg som jag!




Regnet det bara öser ner ner ner

Men vad gör väl det
För här ligger Kotten och jag
I sängen och nattar honom
Han sjunger God Natt sånger för mig
Mmmm det känns som om jag håller på att bli lurad
Det är väl ändå Kotten som skall nana och inte jag Z Z Z



För er som vill ha rapport hur det gick i går natt om jag fick Herr besök så kan jag bara konfirmera att så var fallet. John Blund kom men med min sedvanliga otur så kom han inte med några drömflingor utan han kom med stora släggan
B O M så sov jag och vaknade inte förrän väckar klockan väckte mig.

Det har blåsit och regna hela dagen idag Avskyr när Sur Tant Oväder skall vara ute och piska med regn och blåst.

Som tur var fick jag i alla fall avnjuta en riktigt god köpe lunch


När jag skulle åka från jobbet hade 200 andra bilar bestämt sig för att åka precis när jag skulle och dessutom ligga framför mig i körfältet. Tio miniuter i fem var jag på förskolan som sätnger fem. Sedan bar det av till mormor för att hämta upp henne och åka till Jakobsberg. Kotten valde att vänta hemma hos mormor med mostrarna.

Klockan sju hämtade jag upp Kotten hos mormor och då hade mina gud döttra Lovisa och Ellinor anländ dit.
Samtliga mina syskon och syskonbarn kommer ner i helgen då mina systrar Emma och Sara tar studenten i morgon.

Nu skall jag sätta mig med en kopp Java i soffan och bara lata mig för i morgon är jag ledig!

Ha de så länge.....

















 

Onsdag mitt i arbetsveckan

I kväll känns ögonlocken extra tunga och jag kan höra hur sängen ropar kom och nana!
Snart skall jag krypa ner under uppvärmt täcke ;-) Tja ni som känner mig vet att det bara är en som har lov att värma upp min säng och det är Kotten. Han snusar redan där inne och värmer upp duntäcket åt mig. Jag funderar på att slå John Blund en signal och be honom strö sina sömnflingor över mig och låte mig drömma om något helt underbart i natt. Om så blir fallet lär ni få läsa om det i morgon!

God Natt alla nattugglor ute i Cyber Space

Tisdagen den 2:a juni

Så var då sommaren över för den här gången...

Det var tur att jag han njuta lite av sommarens heta solsken och få lite färg även om den är sparsam. Det gör att fläsket inte påminner om en gris utan mer om en överjäst kanelbulle istället...


Hoppis & Skuttis anordnas av Friskis & Svettis och är jympa för föräldrar med barn 3-6 år.





Jag och kotten går dit på tisdagar. Vi började för att det var vad min rygg klarade av i vintras när jag hade inflammation i ryggen. I dag var säsongs avslutning och diplom delades ut till en lycklig barnskara.





Stress, stress, stress - men attan vad mycket vi kan hinna med bara vi vill...


Stressade från jobbet för att hämta Kotten från förskolan.

Sedan raskt hem för att hämta upp bästa kompisen till Kotten som skulle följa med på Hoppis & Skuttis.

Rask fart in på Hoppis och Skuttis

Sedan ny fart och lämnade Kottens kompis

Rask färd till moster SARA som fyller 20 år idag

Skjutsa Sara till pendeltåget

Vidare till macken för att tanka bilen

Äntligen hemma...

G R A T T I S  S A R A





HELGEN SOM GICK

Skulle in och skriva en liten summering över helgen i går kväll när strömavbrotten kom. Hela Kallhäll och andra delar av Stockholm dök ner i nattsvart mörker. Efter ca 20 minuter utan ström så lös stearinljusen från fönstren runt omkring området där jag bor. Det var faktiskt väldigt vackert och kändes lite romantiskt. Synd bara att jag inte hade någon att dela kvällen med ;-) Istället gick jag och la huvudet på kudden och somnade för att sedan vakna med ett ryck när strömmen sedan gick igång och TV:n slogs på tillsammans med några lampor jag glömt släcka. Det var bara att masa sig upp och trycka på knappar sedan dök jag ner i sängen och snarkade gött resten av natten.


Helgen har varit HELT UNDERBAR med denna sommarvärme och jag har njutit av den i dess fulla drag. Kotten och jag packade lunchkorgen i lördags och begav oss till Mälaren för att ta årets första dopp. Kotten badade säkerligen en halvtimme innan han kom upp åt en pannkaka och så ner i vattnet igen. En riktig förkänning av semester fick jag och nu längtar jag som aldrig förr! Behöver verkligen vårda både själ och kropp så jag ber en stilla bön på många soliga dagar vi vattnet i sommar.




När vi kom hem på eftermiddagen ringde Kottens sin kompis Amanda som kom över tillsammans med hennes mamma och lekte i vår lekpark. Efter 1 timme så gick vi över till dem och barnen fortsatte leka medan Veronica bjöd på Rosé vin och där satt vi och pratade och avnjöt det goda vinet. Kan det bli en mer perfekt lördag? Kände mig så där precis lagom varm i kropp och knopp.


SÖNDAG OCH MORS DAG....


Vaknade av att Kotten kröp ihop bredvid mig. Han gav mig en morgonkram och jag berättade för honom att idag är det en speciell dag. "JUST JA" utbröt han och fortsatte "Du måste ligga kvar här mamma jag kommer snart jag skall bara fixa och trixa liten" sedan smälldes sovrumsdörren igen och där fick jag ligga och morna mig i 10-15 minuter. Jag kunde höra hur det prasslades med papper utanför dörren. Efter ett tag öppnade han dörren och kom in med ett vitt paket (dvs inslaget i vitt ritpapper). När jag vecklade ut pappret så låg det där en gul PostIt lapp där det stod:


GRATTIS PÅ MORS DAG

JAG ÄLSKAR DIG

FRÅN LOVE